Kinderen

Dyslexie

Kinderen met dyslexie hebben vaak moeite met lezen en schrijven. Kinderen met dyslexie draaien, spiegelen, en verwisselen de letters met elkaar.

Voor kinderen en jongeren met dyslexie is het daarom wat lastiger om te leren blindtypen. Maar uit ervaring weten wij dat met een beetje extra aandacht ook zij een typecursus goed kunnen volgen en hun typediploma kunnen halen.

“Letter voor Letter” principe

De focus ligt voor deze kinderen tijdens de cursus voornamelijk op het “Letter voor Letter” principe. Dit houdt in dat niet hele woorden begrepen moeten worden. De druk ligt niet op het kunnen herkennen van woorden maar op het letter voor letter kunnen typen van teksten. Dankzij deze speciale techniek is het voor kinderen met Dyslexie ook mogelijk om op een goed niveau hun typediploma te halen.

Speciale normering

Er wordt een speciale normering gehandhaafd tijdens de snelheidstesten, waardoor kinderen met dyslexie niet gestraft worden voor het verwisselen van typische dyslexie lettercombinaties.

Honderden kinderen met Dyslexie hebben hun typediploma gehaald bij Typebureau van der Pluijm. Zorg dat ook uw kind er daar een van is!

Klik hier om uw kind aan te melden! En klik op deze link om een overzicht te krijgen van waar er les wordt gegeven. Voor de kosten van de cursus kunt u op deze link klikken.